• fi
  • en
  • sv

Perustamisneuvonta

Tuntuuko yrityksen perustaminen hankalalta? Ei hätää, meiltä saat siihen nopeasti apua: yritysneuvojamme auttavat liiketoimintasuunnitelman ja siihen liittyvien laskelmien hiomisessa. Saat meiltä neuvoja myös tarvittavien perustamistoimenpiteiden hoitamiseksi. Tarvittaessa käytössäsi on myös laaja asiantuntijaverkostomme.

Liiketoimintasuunnitelma on tärkeä väline yrityksen alkutaipaleella kun yrityksellä ei ole vielä muita näyttöjä osaamisestaan. Sen tehtävänä on vakuuttaa kumppanit, pankki ja  muut rahoittajat siitä, että yrityksesi on heidän panostuksensa arvoinen.

Rahoituslaskelma auttaa arvioimaan yrityksen käynnistämisen edellyttämän rahoitustarpeen ja mahdollisia rahoituksen lähteitä. Kannattavuuslaskelman avulla selvitetään, millä laskutusmäärällä aloittava yrittäjä ja hänen perheensä tulevat toimeen yrittämisen alkuvaiheessa.

Työkalupakista löydät Yrityksen perustamisoppaan, jonka tarkistuslistan avulla on helppo varmistaa, että kaikki tarpeelliset tehtävät tulevat hoidettua.

Tunnemme aloittavien yritysten rahoituskanavat ja ohjaamme rahoituksen hakemisessa. Finnveran ja pankkien lisäksi ELY-keskus voi rahoittaa yrityshautomossa toimintansa aloittavaa yritystä. Työ- ja elinkeinotoimisto myöntää aloittaville yrittäjille starttirahaa, joka takaa yrittäjälle perustoimeentulon yrityksen käynnistysvaiheessa.

YritysEspoon yritysneuvonnan avulla perustetuista yrityksistä on toiminnassa viiden vuoden jälkeen vielä 80 prosenttia. Ilman neuvontaa ja opastusta perustetuista yrityksistä viiden vuoden jälkeen toiminnassa on vain alle puolet. Hyvä syy tulla keskustelemaan maksutta YritysEspoon yritysneuvojien kanssa!