BOKA TID & PERSONAL

Så bokar du enklast tid hos företagsrådgivningen:

OBS! Från och med den 29 november ordnas rådgivningsmöten online och på telefon.

Välj plats: Online

Välj rådgivningsspråk: engelska, svenska, kinesiska eller ryska

(Via länken YRITYSNEUVONTA bokas endast rådgivning på finska.)

Om du vill, kan du boka tid hos en specifik företagsrådgivare.

Ifall du tänker grunda ett företag, rekommenderar vi att du åtminstone har gjort upp en preliminär affärsplan. Skicka din affärsplan per e-post till företagsrådgivaren 1-2 dagar före mötet. Läs mera om startpengen.

Ifall ditt företag redan är verksamt, kan du skicka in affärsplanen och senaste bokslutet till företagsrådgivaren 1-2 dagar före mötet.

Du kan avboka din tid på Mina bokningar-sidan i bokningskalenders högra hörna. För att avboka behöver du din  bokningskod som du får i ett bekräftelsemeddelande per epost.

Tidsbokningens telefontjänst: 010 3366550  ( mån 11:00 – 16:00, ti – fre 9:00 – 16:00)

Dina kontaktuppgifter sparas i vårt kundregister för att sköta kundrelationer.

Vår personal

Iiro Oura
Iiro OuraKundkoordinator (tidsbeställning)

De tre första sekunderna är avgörande för kundupplevelsen. På FöretagsEsbo är jag ofta kundens första länk i kedjan som leder till grundandet av ett företag. Jag har erfarenhet av utmanande kundserviceuppgifter såväl på en bank som på säljmöten. Jag bemöter alltid kunderna som personer som vill bli behandlade som individer och som vill att deras mål och behov tas på allvar. Dessutom gillar jag matlagning och bilar.
Rådgivningsspråk: finska och engelska

Matias Holmqvist
Matias Holmqvist Företagsspecialist, ekon. mag.

Jag är en analytisk utvecklare av affärsverksamhet, en marknadsförare och strateg. Mitt jobb är att guida lovande företagare och utveckla företagens verksamhet. Jag har också egen erfarenhet av startupföretagande. Rådgivning och problemlösning är min passion. Jag har affärsvärlden och företagandet i mitt blod. Jag är mitt eget livs verkställande direktör. På fritiden utvecklar jag mig själv på ett övergripande sätt. Jag är Blackburn Rovers FC-supporter, klubben vars motto är ”Arte et Labore”.
Rådgivningsspråk: finska, svenska och engelska

Päivi Lahtelin-Laine
Päivi Lahtelin-Laine Företagsspecialist, SVM

Jag växte upp i Vichtis, studerade i Tammerfors och har nu bosatt mig i Esbo, där jag fungerar som företagsrådgivare. När jag var liten följde jag med min fars verksamhet som företagare. Nu vill jag genom mitt arbete stöda och sporra nya företagare i de inledande skedena av företagandet. Jag blir varm om hjärtat varje gång jag hör att en av mina rådgivningskunder har grundat ett företag. Även om jag endast har en liten roll när företaget grundas, känns det fint att ha varit med och främjat en människas utveckling till företagare och uppkomsten av företag i huvudstadsregionen. Jag vill skapa hållbart och lönsamt företagande och arbetstillfällen, ett företag i sänder.
Rådgivningsspråk: finska och engelska

Irene Matinpalo
Irene Matinpalo Företagsspecialist, jur. mag.

Det blir allt vanligare att invandrare blir företagare, i synnerhet i huvudstadsregionen. Jag fungerar som företagsrådgivare åt invandrare och tycker att det är givande att hjälpa blivande företagare. En fin sak med mitt jobb är att jag träffar aktiva människor ur olika kulturer. Mina specialområden är försäljning, marknadsföring, riskhantering och tillståndsärenden. Jag har internationell arbetserfarenhet om försäljnings-, lednings- och sakkunniguppgifter inom ekonomiförvaltningen. Jag är själv företagare sedan 2004. Tidigare var jag jurist på en advokatbyrå.
Rådgivningsspråk: finska, engelska och ryska.

Erkki Pärssinen
Erkki Pärssinen Verkställande direktör, FM

Jag fungerar som verkställande direktör för FöretagsEsbo, Esbo Företagare och Pääkaupunkiseudun Yrittäjät. Jag upprätthåller en aktiv dialog med representanter för städerna, myndigheterna och andra samarbetspartners för att främja företagandet och företagsverksamhetens förutsättningar i Finland och i synnerhet i huvudstadsregionen. Under årens lopp har jag byggt upp ett omfattande nätverk, som ger goda förutsättningar att nå dessa mål. Jag fungerar också i vissa organisationers styrelse eller förvaltningsråd. Jag uppmuntrar alla att ta modiga steg, eller som engelska fotbollsklubben Tottenhams motto lyder: ”To dare is to do”.

Ville Tolvanen
Ville TolvanenFöretagsspecialist, FM, ekon. mag., HHJ

Entreprenörskap inom kreativa branscher är viktigt i Esbo, Grankulla och Kyrkslätt. Till de kreativa branscherna hör bl.a. kultur, konst, musik, hantverk och idrott. Jag ger de nuvarande och blivande företagarna råd om hur att inleda ock utveckla företagsverksamhet på ett konkurrenskraftigt sätt. Till mina kunder hör speciellt personer inom de kreativa branscherna, men du kan boka en tid hos mig i alla frågor om att grunda eller utveckla ett företag.

Affärsverksamheten ska vara lönsam också inom de kreativa branscherna. Jag erbjuder dig över 10 års erfarenhet inom näringsliv och samhälle. Dessutom har jag erfarenhet av kommunikationsarbete och utveckling i företagen, i organisationerna och i den offentliga sektorn med goda resultat.

Rådgivningsspråk: finska och engelska

Nikke Vainikka
Nikke VainikkaFöretagsspecialist, MBA

Jag respekterar verkligen varje person som blir företagare. Jag ger råd och handleder i synnerhet företagare med invandrarbakgrund, men också alla andra företagare och personer som vill bli företagare, när det gäller det finska samhället och affärsverksamheten generellt. Jag förstår att det kan kännas utmanande att inleda affärsverksamhet i en främmande miljö, eftersom jag i flera års tid själv har jobbat som företagare utomlands.

Jag sparrar också gärna företag och företagare som vill växa internationellt, i synnerhet sådana som vill inleda verksamhet i Kina. Jag har arbetat inom industrin, turistnäringen och företagstjänster, men som min största merit betraktar jag handledningen av nya företag på marknaderna i Kina och Hong Kong.

Rådgivningsspråk: finska, engelska, kinesiska