Boka tid & personal 2018-01-10T11:19:52+00:00

BOKA TID & PERSONAL

Så bokar du enklast tid hos företagsrådgivningen:

Välj byrå: Esbo eller Kyrkslätt (Se era information on rådgivningen i Kyrkslätt.)
Välj rådgivningsspråk: engelska, svenska, tyska eller ryska

(Via länkarna NEUVONTA YRITYSTÄ SUUNNITTELEVALLE och TOIMIVIEN YRITYSTEN NEUVONTA bokas endast rådgivning på finska.)

Om du vill, kan du boka tid hos en specifik företagsrådgivare.

Ifall du tänker grunda ett företag, rekommenderar vi att du åtminstone har gjort upp en preliminär affärsplan. Vi rekommenderar webbsajten: www.liiketoimintasuunnitelma.com

Skicka din affärsplan per e-post till företagsrådgivaren 1-2 dagar före mötet. Läs mera om startpengen.

Ifall ditt företag redan är verksamt, kan du skicka in affärsplanen och senaste bokslutet till företagsrådgivaren 1-2 dagar före mötet.

Anmäl dig i receptionen, din företagsrådgivare hämtar dig där. Ifall du kommer till Innopoli med bil, kan du be receptionisten ge dig en parkeringspollett med vilken du kan köra ut från parkeringsplatsen gratis.

Ni kan avboka er tid på Mina bokningar-sidan i bokningskalenders högra hörna. För att avboka er tid behöver ni er bokningskod som ni får i ett bekräftelsemeddelande per epost.

Tidsbokningens telefontjänst: 046 870 1140

Era kontaktuppgifter sparas i vårt kundregister för att sköta kundrelationer.

Vår personal

Iiro Oura
Iiro OuraKundrådgivare (tidsbeställning)

De tre första sekunderna är avgörande för kundupplevelsen. På FöretagsEsbo är jag ofta kundens första länk i kedjan som leder till grundandet av ett företag. Jag har erfarenhet av utmanande kundserviceuppgifter såväl på en bank som på säljmöten. Jag bemöter alltid kunderna som personer som vill bli behandlade som individer och som vill att deras mål och behov tas på allvar. Dessutom gillar jag matlagning och bilar.
Rådgivningsspråk: finska och engelska

Paula Alestalo
Paula Alestalo Företagsrådgivare

Jag sporrar både blivande och verksamma företag att utveckla affärsverksamhetens förutsättningar och lönsamhet. Sedan 2009 har jag varit med i Tekes PreStart-nätverk (ICT Nyland) och gjort bedömningar av startupföretagens innovativa idéer. Jag blev ekonomie magister på Aalto-universitetets handelshögskola. Jag har jobbat länge på ett familjeföretag samt inom konsultverksamhet för detaljhandel och företagsledning. Eftersom jag har drygt 20 års erfarenhet av företagsrådgivning, kan jag analysera företagande och näringslivet ur ett längre perspektiv.

Rådgivningsspråk: finska, engelska och tyska

Matias Holmqvist
Matias Holmqvist Företagsrådgivare

Jag är en analytisk utvecklare av affärsverksamhet, en marknadsförare och strateg. Mitt jobb är att guida lovande företagare och utveckla företagens verksamhet. Jag har också egen erfarenhet av startupföretagande. Rådgivning och problemlösning är min passion. Jag har affärsvärlden och företagandet i mitt blod. Jag är mitt eget livs verkställande direktör. På fritiden utvecklar jag mig själv på ett övergripande sätt. Jag är Blackburn Rovers FC-supporter, klubben vars motto är ”Arte et Labore”.
Rådgivningsspråk: finska, svenska och engelska

Päivi Kuusivaara
Päivi Kuusivaara Företagsrådgivare and directör

Det bästa med det här jobbet är kunderna. En lyckad rådgivning handlar om sparrande, uppmuntring och insikter. Vem som helst kan grunda ett företag och bli framgångsrik. Min mångsidiga utbildning (ekon.mag., DI), arbetserfarenhet och livsglädje står till kundens förfogande. Jag leder ett toppteam av företagsrådgivare och uppskattar varje dag den omfattande sakkunskap som teamet representerar. Det känns fint att vara med och bygga upp näringslivet i Esbo, Kyrkslätt och Grankulla. Rådgivningsspråk: finska och engelska

Päivi Lahtelin-Laine
Päivi Lahtelin-Laine Företagsrådgivare

Jag växte upp i Vichtis, studerade i Tammerfors och har nu bosatt mig i Esbo, där jag fungerar som företagsrådgivare. När jag var liten följde jag med min fars verksamhet som företagare. Nu vill jag genom mitt arbete stöda och sporra nya företagare i de inledande skedena av företagandet. Jag blir varm om hjärtat varje gång jag hör att en av mina rådgivningskunder har grundat ett företag. Även om jag endast har en liten roll när företaget grundas, känns det fint att ha varit med och främjat en människas utveckling till företagare och uppkomsten av företag i huvudstadsregionen. Jag vill skapa hållbart och lönsamt företagande och arbetstillfällen, ett företag i sänder.
Rådgivningsspråk: finska och engelska

Irene Matinpalo
Irene Matinpalo Företagsrådgivare

Det blir allt vanligare att invandrare blir företagare, i synnerhet i huvudstadsregionen. Jag fungerar som företagsrådgivare åt invandrare och tycker att det är givande att hjälpa blivande företagare. En fin sak med mitt jobb är att jag träffar aktiva människor ur olika kulturer. Mina specialområden är försäljning, marknadsföring, riskhantering och tillståndsärenden. Jag har internationell arbetserfarenhet om försäljnings-, lednings- och sakkunniguppgifter inom ekonomiförvaltningen. Jag är själv företagare sedan 2004. Tidigare var jag jurist på en advokatbyrå.
Rådgivningsspråk: finska, svenska, engelska och ryska

Erkki Pärssinen
Erkki Pärssinen Verkställande direktör

Jag fungerar som verkställande direktör för FöretagsEsbo, Esbo Företagare och Pääkaupunkiseudun Yrittäjät. Jag upprätthåller en aktiv dialog med representanter för städerna, myndigheterna och andra samarbetspartners för att främja företagandet och företagsverksamhetens förutsättningar i Finland och i synnerhet i huvudstadsregionen. Under årens lopp har jag byggt upp ett omfattande nätverk, som ger goda förutsättningar att nå dessa mål. Jag fungerar också i vissa organisationers styrelse eller förvaltningsråd. Jag uppmuntrar alla att ta modiga steg, eller som engelska fotbollsklubben Tottenhams motto lyder: ”To dare is to do”.

Suvi Soderlund
Suvi Soderlund Kommunikations koordinator

Jag förkunnar företagandets glädjebudskap med hjälp av många olika verktyg inom kommunikation och marknadsföring, bland annat vår webbplats, nyhetsbrevet, i sociala medier och genom att arrangera evenemang. Jag utnyttjar min digitala kompetens i AdWords- och Facebook-reklam och gör också ombrytningen till evenemangsreklam. Jag har bott drygt tio år i Storbritannien och klarar mig bra på engelska. På fritiden njuter jag av jogginglandskapet på strandpromenaden i Esbo eller tittar med spänning på juniorfotboll.