• fi
  • en
  • sv

Työkalupakki

Tarjoamme monia hyödyllisiä työkaluja yrityksen perustamiseen. Yrityksen perustamisopas on monipuolinen katsaus yrittäjyyteen. Lisäksi tarjoamme työkaluja kannattavuus- ja investointilaskelmiin.

Perustamisopas >> (.pdf)

Hyvin mietitty liiketoimintasuunnitelma auttaa yritystoimintaa suunnittelevaa henkilöä, yritysneuvojia, asiantuntijoita ja rahoittajia arvioimaan ajateltua yritystoimintaa, sen toimivuutta ja  kehittämistarpeita eri näkökulmista. Saat oheisesta oppaasta – joka on muuten saatavana 10 eri kieliversiona – monipuolista tietoa liiketoimintasuunnitelman kehittelyvaiheen ja päätöksenteon tueksi. Oppaasta löytyy myös mainio ”10 askelta menestykseen”, joka kannattaa ehdottomasti lukea!

Liiketoimintasuunnitelma >> (.doc)

Liiketoimintasuunnitelma on kirjoitettu dokumentti, joka kuvailee liikeidean, toiminnan tarkoituksen, strategian, markkinat sekä taloudellisen ja rahoituksellisen ennusteen. Se on tärkeä varsinkin yrityksen käynnistysvaiheessa. Se on keskeinen työkalu yritystoimintasi esittelyyn ja arviointiin, esim. ulkopuolisille rahoittajille.

Kannattavuuslaskelma >>  (.xls)

Alustavassa kannattavuuslaskelmassa pyritään arvioimaan sitä minimi laskutusta, millä aloittava yrittäjä ja hänen perheensä tulevat toimeen yrittämisen alkuvaiheessa.

Rahoituslaskelma >> (.xlsm)

Rahoituslaskelmassa pyritään arvioimaan yrityksen käynnistyksen edellyttämää panostusta ja sitä miten se toteutetaan.

Liiketoimintasuunnitelma sähköisesti >> Liiketoimintasuunnitelma.com

Liiketoimintasuunnitelman voi laatia myös sähköisesti maksuttoman verkkopalvelun, Liiketoimintasuunnitelma.comin, kautta. Palvelu edellyttää kirjautumista. Voit tallentaa laatimasi suunnitelmat ja lähettää ne esim. pdf-muodossa yritysneuvojallemme etukäteen. Palvelu sisältää myös investointi- ja kannattavuuslaskelmapohjat. Kieliversiot ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Starttirahat

Työ- ja elinkeinotoimistot voivat myöntää aloittaville päätoimisille yrittäjille starttirahaa. Ole yhteydessä paikalliseen TE-toimistoon ennen hakemuksen jättämistä ja selvitä mm. starttirahan myöntämisen edellytykset. Lue lisää tästä linkistä: TE-palvelut

Startti Plus-palvelu

YritysEspoo on yksi Startti Plus-palvelun tuottajista. Kyseessä on maksuton markkinoinnin ja myynnin asiantuntijapalvelu starttirahan saaneille uusille yrityksille, jota TE-toimisto tarjoaa asiakkailleen. Kun TE-toimisto hyväksyy sinut palvelun piiriin, otamme sinuun yhteyttä ajan sopimiseksi. Tarkemmat tiedot Startti Plus-palveluun hakeutumisesta saat Uudenmaan TE-toimistolta: starttiraha.uusimaa@te-toimisto.fi

Muita oppaita

Espoon kaupungin vaatimukset liikkeen avaamiselle: Kampaamo, parturi, kauneushoitola, jalkahoitola tai tatuointi-/lävistysliike

Markkinointiopas

Kauneudenhoitoalan opas

Elintarvikemyymälän tai kioskin perustamisopas

Ravintolaopas

Nettipalvelun ja verkkokaupan perustaminen

Sosiaalisen yrityksen perustamisopas

Sivutoimiyrittäjän opas

Ostajan opas yrityksen ostajalle

Fokusoimalla kasvua ja kannattavuutta: Sparraajan opas yrittäjälle

Tee tulevaisuus!-pk-yrityksen ennakointiopas

Aineettomien oikeuksien opas

Tie franchisingyrittäjäksi-opas

PK-yrityksen kymmenen tietoturvakäskyä

Laskureita ja muita työkaluja

Palkkalaskuri

Verkkotunnuksen hankkiminen

Patenttitietokanta

YEL & TYEL laskuri (Varma)

YEL-laskuri (Elo)

Kasvuyritysten tai kasvua suunnittelevien kannattaa tutustua myös Startup development phases-kaavioon.

 

Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten yritystoimintaan liittyvät lupa-asiat

Espoon seudun ympäristöterveydenhuolto (Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen yhteinen)

Espoon kaupungin ympäristön luvat ja ilmoitukset

Yrittäminen Kirkkonummella

Kauniaisten elinkeinoasiat

Ekokompassi (hyödyllistä tietoa yrityksen ympäristöasioiden hallinnasta ja myös ympäristö- ym. luvista. Kohdasta ”ympäristötietoa” löytyy myös toimialakortteja, mm. autokorjaamo-, kauneushoitola/parturikampaamo- ja ravintola/kahvila-aloihin)

Muualla verkossa:

Yrityskummit

YritysSuomi

Suomen Yrittäjien ohjeita perustajille

Yrityksen perustamisohjeita infopankissa

Arvonlisäverotus

Talousapu-palvelunumero

Tulli