YritysEspoon kautta perustettujen yritysten määrä ennätyslukemissa

Vuonna 2017 YritysEspoon eli Espoon Seudun Uusyrityskeskuksen kautta perustettiin 562 uutta yritystä. Se on 82 yritystä enemmän kuin vuonna 2016. Määrä on kaikkien aikojen korkein.

 Asiakastapaamisia yritysneuvojilla oli vuoden aikana lähes 1 900.  Maksuttomaan yritysneuvontaan voivat tulla yrittäjyyttä harkitsevien lisäksi myös jo toimivien yritysten edustajat. YritysEspoon asiakkaat tulevat pääasiassa Espoosta, Kirkkonummelta ja Kauniaisista.

  • Espoon seudulla työllisyystilanne on varsin hyvä. Se ei kuitenkaan ole vaikuttanut uusien yritysten perustamisintoon. Se puolestaan johtuu hyvästä taloustilanteesta. Markkina vetää ja kaiken kokoisten yritysten palveluille ja tuotteille on nyt kysyntää, toteaa YritysEspoon toimitusjohtaja Erkki Pärssinen.

Espoon seudulla uusien yritysten määrä kasvoi 17 prosenttia. Koko maassa vain Turun seudulla uusien yrityksien lukumäärässä on ollut rajumpi kasvu eli 29 prosenttia, joka johtui telakka- ja autoteollisuuden tarjoamista uusista mahdollisuuksista.

Koko valtakunnallisen uusyrityskeskusverkoston kautta yrityksiä perustettiin kaikkiaan 7 345 eli kaksi prosenttia enemmän kuin vuonna 2016. Uusien asiakkaiden määrässä tosin oli laskua kahdeksan prosenttia. Kehitys on seurausta työmarkkinoiden piristymisestä ja palkkatyön aiempaa paremmasta saatavuudesta.

  • Nyt yrittäjäksi uskalletaan lähteä myös vakituisesta palkkatyöstä ja toisaalta niin sanottu pakkoyrittäjyys on selvästi vähentynyt, kiteyttää Suomen Uusyrityskeskusten toimitusjohtaja Jari Jokilampi.

Lisätiedot:       Toimitusjohtaja Erkki Pärssinen p. 050 411 1104, erkki.parssinen@yrittajat.fi

YritysEspoo palvelee omaa yritystä suunnittelevia kaikissa perustamiseen liittyvissä asioissa Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen alueella. Autamme myös toimivia yrityksiä ongelmatilanteissa sekä kasvuun, kansainvälistymiseen ja liiketoiminnan uudistamiseen liittyvissä kysymyksissä. Tämän vuoden tavoite on 1400 asiakaskäyntiä ja 450 uutta yritystä. Yritysneuvonnan merkityksestä kertoo se, että viiden vuoden jälkeen YritysEspoon kautta perustetuista yrityksistä on toiminnassa edelleen 80 prosenttia, kun ilman neuvontaa perustetuista yrityksistä vain alle puolet. Neuvonta on luottamuksellista ja maksutonta. YritysEspoon taustalla toimii Espoon Seudun Uusyrityskeskus ry, joka on perustettu vuonna 1993.

 

2018-02-06T12:24:34+00:00