Yhdistyksen perustamisesta oli päätetty aiemmin talvella 15.2.1993. Paikalla oli tuolloin 52 osallistujaa useista kansainvälisestikin tunnetuista espoolaisista ja kirkkonummelaisista yrityksistä sekä organisaatioista. Osallistujat kantoivat huolta erityisesti korkeista työttömyysluvuista.

Työttömiä oli 533 000 eli 22 prosenttia työvoimasta. Hurjia lukuja. Tarve yritysneuvonnalle oli suuri. Uusi neuvontakonsepti toimi katalysaattorina ja yrityksiä aloitettiin perustamaan kiihtyvään tahtiin. Nyt 25 viiden toimintavuoden jälkeen asiakaskäyntejä on kertynyt lähes parikymmentä tuhatta.

Nykyisin Espoon Seudun Uusyrityskeskus tunnetaan YritysEspoona. Sen neuvontapalvelua käytti viime vuonna 1 119 uutta asiakasta ja asiakaskäyntejä kertyi kaikkiaan noin 1 900. Tarve neuvonnalle ei ole vähentynyt, vaikka työttömiä on reilusti alle puolet eli 227 000 perustamisvuoteen verrattuna.

Viime vuonna YritysEspoon opastamana perustettiin uusia yrityksiä 562. Se on peräti 17 prosenttia enemmän kuin vuonna 2016.

YritysEspoo on tarjonnut maksutonta ja luottamuksellista neuvontaa laajasti myös jo kaikille toimiville yrityksille jo liki kymmen vuotta.

YritysEspoon kaikilla yritysneuvojilla on vahva koulutustausta. He ovat työssään todellisia ammattilaisia. Esimerkiksi Paula Alestalon yritysneuvonnan kokemus on vailla vertaa kaikkien Suomen uusyrityskeskusten joukossa. Paula on ollut mukana yritysneuvojana toiminnan alkuvuosista lähtien.

Käytä 25 vuotiaan YritysEspoon maksuttomia palveluita omaksi hyväksi. Ja kerro meistä myös kavereille. Tervetuloa käymään!

YritysEspoo
Erkki Pärssinen
Toimitusjohtaja