Viisiviikkoinen kesätyöni lähestyy nyt loppuaan. Kertyneestä työkokemuksesta tulee varmasti olemaan hyötyä tulevaisuudessa. Olen saanut täältä hyviä vinkkejä sivustoihin, joita voin hyödyntää esimerkiksi lukion koulutöissä. Viimeisillä viikoilla olen oppinut lisää asioita yrittäjyydestä. Yrittäjät tarvitsevat päättäväisyyttä, rohkeutta ja rehellisyyttä ja jokainen yrittäjä tekee kovasti töitä yrityksensä hyväksi.

Kesäkuun aikana on käyty läpi markkinointia, viestintää ja tapahtumien järjestämistä, ja kaikkea, mitä näiden toteuttamiseen vaaditaan. En ole ennen ajatellut sen pidemmälle, kuinka paljon työtä esimerkiksi tilaisuuden järjestämiseen laitetaan. Ensin mietitään sisältöä, ja siitä jatketaan suunnitteluun ja toteutukseen. Oli kiinnostavaa kuulla visuaalisen ilmeen tärkeydestä, ja sen vaikutuksesta mielenkiinnon herättämiseen.

Työtä tehdessä olen oppinut ajankäytöstä ja niiden asioiden priorisoimisesta, johon sitä haluan käyttää. Työpäivät voivat olla huomattavasti pidempiä kuin koulupäivät, joten vapaa-aikaa on pakostakin vähemmän. Arkipäivistä minulla on yksi päivä vapaa treenaamisesta, ja tämän vapaapäivän käytän yleensä kavereiden kanssa. Aikataulut voivat olla aika kiireellisiä, mutta on ollut hyödyllistä oppia sitäkin. On kuitenkin mukava päästä lomalle, kun ei tarvitse miettiä aikatauluja yhtään.

 Blogin on kirjoittanut kesätyöntekijämme Isabel Puurunen. Isabel on 16-vuotias, syksyllä lukion aloittava nuori, jonka harrastuksiin kuuluvat crossfit, kiipeily, jooga, golf, lukeminen ja valokuvaaminen.

Lue myös: Kesätyö YritysEspoossa, osa 1