Kunnat kilpailuttavat entistä edistyksellisemmin palveluitaan.

Keväällä uutisoitiin julkisten hankkijoiden ongelmista tarjouspyynnöissä: kilpailutuksiin ei tule tarjouksia. Syy on siinä, että yrittäjät kokevat tarjouspyynnöt usein huonosti tehdyiksi, niiden vertailukriteerit kohdistuvat yksittäisiin epäoleellisiin ominaisuuksiin eikä kilpailutettavan palvelun tarkoitukseen. Tarjouspyyntöjä laadittaessa ei kuunnella markkinoita.

Espoossa ja myös muissa pääkaupunkiseudun kaupungeissa on kuitenkin kuunneltu yrittäjien viestiä ja toimintatapoja on muutettu. Kilpailutuksissa pyritään kuuntelemaan entistä enemmän yrittäjiä jo valmisteluvaiheessa.

Länsi-Uudenmaan vammaispalvelulain mukaisten kuljetusten kilpailutus julkaistaan keväällä 2020 ja siihen pidetään markkinakartoitustilaisuuksia marraskuussa.

Lisätietoa: Hankinta-asiamies Pentti Komssi, Pääkaupunkiseudun Yrittäjät

pentti.komssi@yrittajat.fi

Läntisen Uudenmaan kunnat, Espoosta Hankoon, kilpailuttavat alkuvuonna 2020 VPL/SHL -kuljetukset. Kuntien perustama Länsi Uudenmaan Kulkukeskus järjestää kuljetuspalvelut kunnille, mikä kilpailutetaan erikseen. Kuljetuksissa on asiakkaita 8500 henkeä ja kuljetuksia 500 000 kappaletta vuodessa.

Kilpailutuksen infotilaisuudet pidetään seuraavasti:

  • Kauniainen ja Espoo: 12.11. klo 17-19, Espoonkatu 5, 1 krs, Valtuustotalo, Kahvio
  • Kirkkonummi: 13.11. klo 17-19 Kirkkonummen kunnantalo, Ervastintie 2, Kirkkonummisali
  • Hanko ja Raasepori: 18.11. klo 15-17 Entinen sairaanhoito-opisto auditorio, Raaseporintie 5 Tammisaari.
  • Lohja: ti 19.11. klo 17-19, Karstuntie 4, Monkola, Lohjan valtuustosali
  • Vihti ja Karkkila (perusturvakuntayhtymä Karviainen): 20.11. klo 17-19, Asemantie 30, Vihdin kunnanvirasto, ruokala

Miksi kannattaa osallistua?

Tilaisuuksissa esitellään projektin tavoitteet, kuljetusten asiakasryhmät, palvelun kehityssuunnitelma, alustavasti kaluston vaatimuksia, tekniset vaatimukset ja käytettävä teknologia.

Tilaisuudet alustaa hankintaneuvoja: Mitä tarjoajalta vaaditaan osallistuakseen julkiseen kilpailutukseen ja miten tarjous tehdään. Infot ovat sisällöltään samanlaisia, voit osallistua mihin vain tilaisuuteen.

Tämä on kuljetusyritykselle erinomainen tilaisuus saada etujoukossa kuljetusten kilpailuttamisen yksityiskohdat. Tieto ja sen saannin ajoitus on kilpailutuksissa tärkeää, jotta voit valmistautua ajoissa asetettuihin vaatimuksiin.

Varmista paikkasi ajoissa ja ilmoittaudu täältä.