YritysEspoon 25-vuotisjuhlan kunniaksi julkaisemme sarjan asiakkaidemme tarinoita yrittäjyydestä. Ensimmäisenä vuorossa on Mari Herold ja MaxBuild Oy:

”Perustin ensimmäisen yritykseni MaxBuild Oy:n vuonna 2008 taantumaa vasten, josta alkoi menestystarinani bisnesnaisena. Matka ei ole kuitenkaan ollut mutkaton, vaan alta parikymppisenä kauniina naisena sitä saikin painaa kahta kovemmin töitä, että minut otettiin alalla vakavasti. Koin varsinkin tuolloin aloittelevana yrittäjänä YritysEspoon tarjoamat palvelut erittäin hyödylliseksi ja alkuvaiheessa tulikin käännyttyä useamman kerran YritysEspoon puoleen. Aluksi yritykseni MaxBuild teki remonttihommia lähinnä sukulaisille ja tutuille, mutta kilpailun koventuessa oli lähdettävä tarjoamaan isompia kohteita, joissa oli vähemmän kilpailua. Kuvioihin tuli myös mieheni Kristo Herold 50% osuudella ja lähdimme yhdessä tavoittelemaan tähtiä, samalla kasvattaen yrityksen liikevaihtoa joka vuosi 20-30%.

Nykyisin MaxBuildin toiminta on jaettu kolmeen toisiaan tukevaan yksikköön: uudisrakentaminen, korjausrakentaminen ja talotekniikka, jotka yhdessä työllistävät yli 200 henkilöä. Pelkästään vuoden 2018 alkupuoliskolla on MaxBuild konserniin tarkoitus rekrytoida 20 uutta ammattilaista rakentamaan vaikuttavaa menestystarinaamme. Konsernin arvioitu liikevaihto on tälle vuodelle n.42milj.€, joka on tavoitteena tuplata lähivuosina.

Uudisrakentamisessa MaxBuild rakentaa pääasiassa kerrostaloja ja yrityksen 10-vuotisjuhlavuoden 2018 kohteeksi on valittu Tapiolan Feenix, joka tulee nousemaan Espoon Tapiolan Vesiputoustalon paikalle. Tapiolan Feenix koostuu kahdesta autohallin päälle nousevasta 12 kerroksisesta ylväästä tornitalosta, joista aukeaa hulppeat maisemat merellisen Tapiolan ylle. Kohteeseen on myös valittu paljon älykkäitä asumista helpottavia ratkaisuja, jotka tulevat varmasti näyttämään tulevaisuuden asumisen suunnan myös muille rakennusliikkeille. Minulle henkilökohtaisesti on kunnia-asia rakentaa MaxBuildin juhlakohde Tapiolaan, jossa olen myös viettänyt lapsuuteni ja nuoruuteni.

Kymmenen vuotta on mennyt todella nopeasti. Sinä aikana, sekä minä ihmisenä, että MaxBuild yrityksenä olemme kasvaneet ja kehittyneet aivan valtavasti, mutta silti tuntuu, että tämä on vasta alkua. Yrittäjänä toimiminen on avannut minulle lukuisia ovia ja mahdollistanut sekä työ-, että perhe-elämän yhdistämisen. MaxBuildin toimistosta on tullut meidän perheelle kuin toinen koti, josta löytyy lapsille niin leikkikeittiö leluineen, kun oma työhuonekin, johon tulla tekemään läksyjä koulun jälkeen.

Yrittäjänä toimimisesta tekee erityisen koukuttavan se, että pääsee todella heittäytymään ja toteuttamaan itseään, sekä ylittämään omat rajansa kerta toisensa jälkeen. Mikään päivä ei ole samanlainen, koko ajan oppii uutta. Rakennusala on kokonaisuudessaan kehittynyt valtavia harppauksia 10 vuoden aikana ja on aivan huikeaa olla sen kaiken ytimessä. On hienoa olla mukana kehittämässä ja luomassa uutta, sekä toimia rakennusalan suunnannäyttäjänä. MaxBuild mm. otti ensimmäisenä Suomessa käyttöönsä 3D mallintamisen myös kaikkiin korjausrakentamisen kohteisiinsa.

Mutta mitään emme olisi koskaan saavuttaneet ilman meidän työntekijöitämme, jotka ovat tehneet paljon töitä MaxBuildin vaikuttavan maineen eteen. Olemme yhdessä onnistuneet luomaan sen kaiken mitä MaxBuild nykypäivänä edustaa ja siitä me olemme erittäin ylpeitä. Olemme lisäksi mieheni kanssa onnistuneet luomaan työpaikan, jonne kaikkien on mukava tulla, jossa kaikki puhaltaa yhteen hiileen ja jossa toimitaan toisia arvostaen ja kunnioittaen. Töihin on mukava tulla, kun työpaikalla vallitsee rento ja hyvä ilmapiiri. Nämä ihmiset ovat kaikki täyttä kultaa.”

 

Haluatko sinäkin jakaa yrityksesi tarinan? Ota yhteyttä: suvi.soderlund@yritysespoo.fi