Hur kan en SME-företagare klara sig i offentliga upphandlingar? Var hittar du de offentliga upphandlingar som är på gång? Har ditt företag produkter och tjänster som skulle lämpa sig för den offentliga förvaltningen, men du vet inte hur du kunde bli leverantör? Behöver du en erfaren rådgivare som kan berätta hur man säljer åt kommuner, städer och affärsverk eller hur man kan upprätthålla sin position som avtalsleverantör? Vet du hur man kan erbjuda tjänster som grupp?

Företagarnas upphandlingsrådgivare Pentti Komssi betjänar dig per telefon, e-post och på businesskliniker för offentlig upphandling i våra lokaler i A Grid. Kontaktuppgifterna hittar du nere på sidan. Av upphandlingsrådgivaren får du råd som är skräddarsydda med tanke på just ditt företag samt dina produkter och tjänster. Han berättar hur det lönar sig för dig att gå tillväga för att maximera dina möjligheter inom djungeln av offentliga upphandlingar, som baserar sig på upphandlingslagen. Upphandlingsrådgivaren hjälper dig också när du behöver stöd i användningen av Hilma, elektroniska anbudstjänster eller system för små upphandlingar. Du får bland annat veta vilka saker det lönar sig att ta i beaktande när du lämnar in ett anbud till offentliga upphandlingar.

Företagare har upplevt upphandlingsrådgivarens tjänster som mycket värdefulla, och responsen från företagare har varit mycket positiv, till exempel:

”Vi gjorde precis som du sade. Därför vill vi tacka dig för det goda resultatet. Vi gick och diskuterade frågan med beställaren och skaffade information och synpunkter om denna problematik från våra partners i olika delar av Europa. Jag är säker på att vi satte mycket mera tid och arbete på ansökan än andra. På basis av dessa erfarenheter är vi ännu säkrare än tidigare att vi kan utvidga vår verksamhetsbransch till en helt ny riktning.”

Businesskliniken för offentlig upphandling

Ta ett utvecklingssprång! Det lönar sig att tidvis gå genom företagets möjligheter och utmaningar tillsammans med en erfaren utvecklare. En målinriktad diskussion med en expert i offentlig upphandling som känner SME-företagens värld ger idéer och värdefull information för att utveckla företaget vidare. Läs mera om businesskliniker

Du kan boka en personlig 45 minuters tid hos upphandlingsrådgivaren på Kliniken för offentlig upphandling, som arrangeras i FöretagsEsbos lokaler på A Grid 30.1, 27.2, 20.3, 18.4, 22.5 och 19.6.2019. Obs! Businessklinikernas rådgivningsspråk är finska, men du kan fråga oss om möjligheten att få råd på svenska.

Tidsbokning till kliniken

Kundkoordinator Iiro Oura
iiro.oura@yritysespoo.fi
tfn 010 3366550

Kontaktuppgifter till upphandlingsrådgivaren

Pentti Komssi
pentti.komssi (at) yrittajat.fi
Huvudstadsregionens upphandlingsrådgivare
tfn 044 343 2045