Palvelemme yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa

Yrityksen elinkaareen mahtuu nousuja ja laskuja. Olemme yritysten tukena muutoksen vauhdittajana ja kriisin uhatessa. Voit kääntyä puoleemme kun tarjoat henkilöstölle tukea uudelleentyöllistymiseen yrittäjinä tai valmistaudut yritystoiminnan laajentamiseen uudelle toimialalle, sen lopettamiseen, sukupolvenvaihdokseen tai yrityskauppaan. Sparraamme ja ohjaamme eteenpäin verkostomme asiantuntijoiden tuella.

Omistajanvaihdos

Yrityksen omistajanvaihdos on haastava vaihe yrityksen elinkaarella ja yrityksen ulkopuolista asiantuntemusta kannattaakin hakea mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Kun omistajanvaihdos tehdään taitavasti, se antaa yritykselle uutta nostetta ja tarjoaa menestymisen mahdollisuuksia. Mutta vahvankin yrityksen matkaan voi tulla isoja mutkia, jos omistajanvaihdos tehdään huolimattomasti.

Varaa aika Omistajanvaihdosklinikalle

Sukupolvenvaihdos

Sukupolvenvaihdos on omistajanvaihdos, johon liittyy monia verotukseen ja yhtiöoikeuteen liittyviä kysymyksiä, mutta myös perhe- ja perintöoikeuteen pohjautuvia seuraamuksia, joihin kannattaa varautua ulkopuolisen asiantuntijan avulla. Hyvin suunniteltu sukupolvenvaihdos auttaa välttämään riitoja ja turvaamaan perheyrityksen tulevaisuuden.

Yrityksen lopettaminen

Yrityksen lopettamiseen ei tarvitse liittyä mitään dramatiikkaa: syynä voi olla yrittäjän muuttunut elämäntilanne, eläköityminen, sairaus, muutto, kiinnostava työpaikka tai tutkinto. Jos yrityksen myyminen ei onnistu, on yritystoiminta ajattava alas lain säätämällä tavalla. Eri yhtiömuotojen toiminnan lopettamiseen liittyy erilaisia vaatimuksia. Yrityksen purkamista suunnittelevan on hyvä tutustua näihin, jotta välttyy virheiltä, prosessin pitkittymiseltä ja lisäkuluilta.