Tiesithän, että espoolaisena voit osallistua oman lähiympäristösi kehittämiseen? Tiedot kaavoituksesta ja ajankohtaisista hankkeista päivitetään säännöllisesti Espoon kaupungin verkkosivuille. Oman alueesi kaavahankkeet löydät helpoiten Espoon karttapalvelusta tai espoo.fi/asemakaavoituskohteet -sivulta. Kaavahankkeisiin liittyvistä asukastilaisuuksista tiedotetaan myös Espoon Facebookissa ja Twitterissä.

Tulevia tilaisuuksia

Kalajärven kaava-alueelle, Niipperintie 97, suunnitellaan 4-kerroksisia asuinkerrostaloja nykyisten kaksikerroksisten luhtitalojen tilalle.

Espoon Asunnot Oy on hakenut asemakaavan muutosta huonokuntoisten asuntojen korvaamiseksi uusilla.

Tule keskustelemaan suunnitelmista etäasukastilaisuuteen keskiviikkona 16.6.2021 klo 17-19.

Osallistu etäasukastilaisuuteen.

Tutustu kaavahankkeeseen https://beta.espoo.fi/fi/hankkeet/kalajarven-kerrostaloalue.

Lisätietoja etäasukastilaisuudesta:

Juha Miettinen, juha.miettinen@espoo.fi, 040 508 9198

Millainen on sinun Viherlaakso 2040? Valmistelemme Viherlaaksoon pitkän aikavälin suunnitelmaa. Haluamme herättää keskustelua Viherlaakson tulevaisuudesta ja kuulla viherlaaksolaisten näkemyksiä. Tavoitteena on myös löytää kehityskohteita sekä yhteistyötahoja kaupunginosan pitkäjänteiseen kehittämiseen.

Viherlaakso 2040:n taustalla on vuosien varrella kaupungille eri tahoilta tulleet toiveet oman kiinteistön kehittämisestä. Kohteet ovat sijainneet eri puolilla Viherlaaksoa omakotialueilla ja liikekortteleissa. Vanhenevan rakennuskannan ja rakentamatta jääneiden tontinosuuksien myötä on noussut esille kysymyksiä alueen kehittämisestä vastaamaan tulevaisuuden tarpeita.

Tule keskustelemaan Viherlaakson kehittämisestä etätyöpajaan maanantaina 14.6.2021 klo 17-19. Miten sinä haluaisit kehittää Viherlaaksoa? Haluaisitko kuulla, mitä muut alueella asuvat ajattelevat? Mikä alueella on tärkeää ja säilytettävää? Mitä tulisi muuttaa ja millä tavoin, jotta voisimme varautua tulevaisuuden mahdollisuuksiin ja haasteisiin? Etätilaisuudessa kerromme alueen nykytilasta, rakennuskannasta, Mun Espoo kartalla -kyselyn tuloksista ja saaduista palautteista. Pienryhmissä keskustelemme, millaisia ajatuksia osallistujilla on Viherlaaksosta kokonaisuutena, lisärakentamisesta, virkistysalueista, palveluista, liikenteestä ja liikkumisesta.

Pienryhmäkeskusteluissa rakennetaan yhteistä ymmärrystä aiheesta avoimesti kuunnellen ja keskustellen. Emme tähtää yksimielisyyteen: voimme olla eri mieltä, kun hyväksymme toistemme mielipiteet.

Sinulta ei pyydetä ennakkovalmistelua tai suunniteltuja puheenvuoroja. Tule sellaisena kuin olet omien kokemustesi ja ajatustesi kanssa.

Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan etukäteen tilaisuuteen viimeistään 10.6.2021 mennessä. Tilaisuuden osallistujamäärä on rajattu pienryhmätyöskentelyn vuoksi 50 ensimmäiseksi ilmoittautuneelle. Tilaisuuden luonne edellyttää, että osallistujat ovat mukana alusta loppuun saakka. Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli et pääse osallistumaan tilaisuuteen, ilmoita siitä viimeistään edellisenä päivänä mervi.romppanen@espoo.fi.

Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuuden järjestää Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.

Huom. Viherlaakson kehittämisestä järjestetään yrityksille oma työpaja 16.6.2021 klo 14-16.

Viherlaakson kehittämisen verkkosivut

Kaupunkisuunnittelukeskus valmistelee Nupurinkallion kaava-alueen suunnittelun lähtökohtia ja tavoitteita yhteistyössä alueen asukkaiden kanssa. Järjestämme etäasukastilaisuuden 10.6.2021 ja kaksi asukastyöpajaa syksyllä 2021. Kaupunkisuunnittelulautakunta linjaa kaavan lähtökohdat ja tavoitteet arviolta syksyn 2021 aikana.

Tervetuloa etätilaisuuteen torstaina 10.6.2021 klo 17 —19 kuulemaan lähtökohdista ja keskustelemaan kaava-alueen tavoitteista. Osallistuminen ei edellytä erillistä sovellusta tai rekisteröitymistä, voit osallistua selaimen kautta.

Osallistu etäasukastilaisuuteen

Tilaisuuden jälkeen avaamme kyselyn, jolla kokoamme asukkaiden näkemyksiä alueesta. Kyselyyn pääsee vastaamaan kaavan verkkosivujen kautta: https://beta.espoo.fi/fi/hankkeet/nupurinkallion-taydennysrakentaminen 10.6.–10.8.2021 välisenä aikana. Syksyllä järjestämme kaksi työpajaa, joissa käymme kyselyn tulokset läpi ja valmistelemme kaavan tavoitteita asukkaiden kanssa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!