Tiesithän, että espoolaisena voit osallistua oman lähiympäristösi kehittämiseen? Tiedot kaavoituksesta ja ajankohtaisista hankkeista päivitetään säännöllisesti Espoon kaupungin verkkosivuille. Oman alueesi kaavahankkeet löydät helpoiten Espoon karttapalvelusta tai espoo.fi/asemakaavoituskohteet -sivulta. Kaavahankkeisiin liittyvistä asukastilaisuuksista tiedotetaan myös Espoon Facebookissa ja Twitterissä.

Tulevia tilaisuuksia

Jorvin sairaala-alueelle suunnitellaan uutta rakentamista. Asemakaavan muutoksen tavoitteena on turvata sairaalatoimintojen kehittyminen ja säilyminen, tarvittava laajentuminen sekä nykyisten tilojen modernisointi.Tervetuloa keskustelemaan suunnittelijoiden kanssa etäasukastilaisuuteen, joka pidetään tiistaina 4.5.2021 klo 17 —18.30. Osallistuminen ei edellytä erillistä sovellusta tai rekisteröitymistä, voit osallistua selaimen kautta.
Osallistu etätilaisuuteen. Kaavaehdotus on nähtävillä 19.4.–18.5.2021. Tutustu Jorvin kaavahankkeeseen.

Kaupunkisuunnittelukeskus hyväksyi Soukan keskustan kehittämisen tavoitteet 17.3.2021. Soukan keskustan kehittämisen tavoitteilla tuetaan Soukan keskustan täydennysrakentamista ja kehittämistä. Kehittäminen halutaan tehdä Soukan identiteettiä korostaen ja alueen asukkaiden tavoitteita huomioiden. Tavoitteissa on huomioitu vuonna 2018 laadittu Soukan täydennysrakentamisen visio ja yleissuunnitelma (Arkkitehdit Anttila & Rusanen, 2018) sekä vuosina 2017-18 järjestettyjen asukastyöpajojen vuorovaikutusprosessin näkemyksiä. Soukan keskusta-aluetta kehitetään jatkossakin yhdessä alueen maanomistajien eli soukkalaisten asukkaiden kanssa.Soukan keskusta-alue kaavoitetaan mahdollisesti osissa. Tämän vuoksi on tärkeää luoda kehys ja suunnittelun periaatteet, joita asemakaavoituksella tarkennetaan. Tavoitteiden yhteydessä tunnistetaan myös alueen haasteet, joita kaikkien osapuolien tulee yhdessä olla ratkaisemassa. Yhteisten tavoitteiden rinnalla kehitetään yhteistyömalleja suunnittelualueen asukkaiden ja yritysten kanssa.Tule keskustelemaan kanssamme etäasukastilaisuuteen 11.5.2021 klo 16.30 —18.30 ja kerro, mihin suuntaan Soukan keskustaa tulisi kehittää. Asukastilaisuus painottuu tavoitteiden esittelyyn ja avoimeen keskusteluun. Osallistuminen ei edellytä erillistä sovellusta tai rekisteröitymistä, voit osallistua selaimen kautta. Osallistu etätapahtumaan. Tutustu kaupunkisuunnittelulautakunnan 17.3.2021 päättämiin tavoitteisiin.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!